2014. április 28., hétfő

Bemutatkozik az MKE Somogy Megyei Szervezet

"Hivatalosan 1966. július 5-én alakult meg az MKE Somogy megyei helyi csoportja Kellner Béla és Szita Ferenc (a megyei könyvtár akkori vezetői) előkészítő munkája után. Folyamatos működésünknek köszönhetően ma közel fél évszázados szakmai múltra tekinthetünk vissza..."


A Magyar Könyvtáros Egyesület Somogy Megyei Szervezetéről készült rövid ismertetés a Könyvtárvilág 2014/2. számában, ITT olvasható végig.


2014. április 12., szombat

A vers ünnepe Kaposváron

Miután a kaposvári  könyvtárosok (Fehér Zsófival és Horváth Péterrel az élen) "felrobbantották az internetet", elárulták, hogy József Attila születésnapjára is készülnek egy kis meglepetéssel. Aki ezek után várakozással figyelte a könyvtár költészetnapi ötleteit, nem csalódhatott: vers-aktivity, kreatív versírás könyvcímekből és tárgyszavakból... És számtalan játék született, ami a költészet szépségére, játékosságára és halhatatlanságára hívta fel a figyelmet.

Ezúttal azonban nemcsak a megyei könyvtár Facebook-oldalát volt érdemes figyelni, hiszen A költészet napján több szervezet, intézmény összefogásával (Csiky Gergely Színház, Magyar Olvasástársaság, Kaposvári Egyetem, Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár, Compass Európai Ifjúsági Közösségért Egyesület) együtt ünnepelt a város. Április 11-én egy rövid időre verstől volt hangos (és látványos) a Kossuth tér, több mint húsz iskola több száz diákja részvételével.





2014. április 10., csütörtök

Húsvétváró Szabadegyetem

A Kaposvári Szabadegyetem húsvéti előadására készülünk, amely nem is szólhat másról, mint a közelgő ünnep egyik fő falatjáról. Prof. Dr. Sütő Zoltán, aki a téma szakavatott ismerője mind természettudományos, mind művelődéstörténeti értelemben, most beavat bennünket a "tojáshistóriába". Várjuk szeretettel!