2013. november 25., hétfő

Kaposvári Szabadegyetem – a csillagok és a török–magyar kapcsolatok

Ismét szeretnénk felhívni minden olvasónk figyelmét a kaposvári egyetemi könyvtár és a megyei könyvtár közös előadás-sorozatára. Az ősz folyamán immár harmadik alkalommal hívjuk az érdeklődőket jeles előadók ismeretterjesztő előadásaira. Szeptemberben dr. Takács László az erdei biomassza hasznosításának lehetőségeiről, októberben pedig Simonné dr. Pallós Piroska a 20. századi török–magyar kapcsolatokról tartott érdekes és informatív előadást.
Legközelebb prof. dr. Kolláth Zoltán fizikus-csillagász, a Nyugat-magyarországi Egyetem egyetemi tanára, a Magyar Csillagászati Egyesület elnöke lesz a vendégünk. Várunk mindenkit szeretettel november 25-én (hétfőn) a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtárba!


Kedvcsinálónak készítettünk egy összefoglalót a Kaposvári Szabadegyetem előző előadásáról, amelyből megtudhattuk, hogy a törökök nekünk, magyaroknak köszönhetik többek között a turkológia tudomány rangjára emelését és a török folklorisztika alapjait, a nálunk is nagyon népszerű gyereknap viszont Atatürk, a máig nagyon tisztelt török államférfi nevéhez kötődik...