2012. július 4., szerda

Régi siófoki nyaraink

A balatoni nyarak mindenki számára sokat jelentettek, jelentenek napjainkig. Régi siófoki nyaraink – így üdültünk mi címmel kiállításra invitálja a Balatonra látogatókat a siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ és BRTK Könyvtár a Siófoki Nyári Esték keretében.

(A kép forrása: siofok.hu)

A kiállítás célja, hogy szórakoztató módon, korabeli képanyagokkal, plakátokkal, újságokkal, képeslapokkal, tárgyi emlékekkel idézze fel az 1960-as, 1970-es és 1980-as évek legendás, siófoki nyarait.
A helyszínen (Kálmán Imre Szabadtéri Színpad) Retró Presszó is üzemelni fog. A kiállításhoz kapcsolódva – szintén ingyenesen – heti rendszerességgel Balatonhoz kötődő, a tónál játszódó kultikussá vált magyar filmeket vetítenek (például Szerelmes biciklisták, A veréb is madár).

A Régi siófoki nyaraink – így üdültünk mi című kiállítást a szervezők ajánlják mindazoknak, akik felejthetetlen nyarakat töltöttek egykoron a Balatonnál. Azoknak, akik Cseh Tamás klasszikussá vált slágerét – Ó, a Balaton, régi nyarakon… – örömmel dúdolják ma is. S mindazoknak a fiataloknak, akik szeretnének egy kis betekintést nyerni a régi siófoki nyarak világába.

(A kép forrása: siofoknights.hu)

A kiállítás anyagának forrásai: Kazsoki István, Balatoni Hajózási Zrt., BRTK Könyvtár Történeti Gyűjtemény, Tóth-Baranyi Antal.

A kiállítás megtekinthető: szeptember 9-ig, naponta 14:00-től 21:00 óráig (kivéve a színpadi produkciók idején).

A téma, és a régi képeslapok iránt érdeklődők számára ajánljuk még a kaposvári Megyei és Városi Könyvtár honlapjáról elérhető Somogyi Elektronikus Könyvtár gyűjteményét is:  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése