2012. július 18., szerda

Hűvösebb időben is Balaton!

Két interaktív társasjátékra szeretnénk felhívni a figyelmet, amelyek a siófoki BRTK Könyvtár gyermekkönyvtárában várják a játékos kedvű olvasókat:
A „Játékos Balaton” elnevezésű „balatoni játszóház” a Balaton növényeit, állatait, a különböző halfajokat, a gyümölcskultúrát, a nevezetes épületeket, vagy éppen a balatoni kőzeteket mutatja be. A játékterek különböző érdekes játékokat sorakoztatnak fel az óriáskirakóstól kezdve a horgászós vagy fényképezős játékig. A játékok a Balatonnal kapcsolatos szinte valamennyi témakört bemutatják, így az érdeklődők játszva ismerkedhetnek meg a tó értékeivel, múltjával és jelenével.
 

A Nők a Balatonért Egyesület (NABE) környezetvédelmi társasjátéka játszva neveli a Balaton szeretetére és megóvására a gyerekeket. Az egyesület siófoki csoportjának köszönhetően a könyvtárban is megtalálható ez a játék. A játékosok maguk hajtogatta kishajókkal indulhatnak az „élményekben gazdag” Balaton körüli túrára, mindezt persze csak képzeletben. Pontosabban azon a közel három négyzetméter felületű óriás társasjátékon, amelyet a nyár folyamán bárki kipróbálhat gyermekkönyvtárban. A balatoni óriás társasjáték kérdései, változatos feladatai révén megismerkedhetnek a tó védett növény- és állatfajain, élővilágán túl az épített értékek fontosságával is.


A játékokhoz jó szórakozást kívánunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése